«Наука – це вона»

Стереотип, що жінка – це лишень берегиня сімейного вогнища, добра господиня та «кицюня-гарнюня», а чоловік – рушій прогресу! Є чудові приклади, коли жінки ламали ці стереотипи та придумували по-справжньому фундаментальні винаходи!

Хочете дізнатись про них, тоді приходьте в Bibliohub центральної бібліотеки, адже наразі у нас експонується просвітницька виставка «Наука – це вона», матеріали для якої нам люб’язно надали STEM is FEM.

На виставці представлені креативні плакати з портретами українських науковиць, яких зобразили сучасні українські ілюстратори.

Ви дізнаєтесь про неймовірні історії жінок в науці завдяки есе дівчат-переможниць Всеукраїнського конкурсу творчих робіт, організованого благодійною спільнотою STEM is FEM.

Завітайте на виставку та переконайтесь, що для жінок немає нічого неможливого!

Довідка: «Наука – це вона» – освітній арт-проєкт STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). Його ціль – розповісти про здобутки українських жінок-вчених, зацікавити молодь у науці, а також спростувати міф про те, що наука – це виключно чоловіча справа.

Залишити коментар