Корисні перекуси

Енергетичні батончики

Суміш сухофруктів (родзинки + курага)150 г
Рублені горіхи (будь-які)150 г
Полуниця150 г
Банан (дуже стиглий)1 шт
Вівсяні пластівці1 стакан

1. Запарюємо вівсянку. Сухофрукти замочуємо на 5 хвилин в гарячій воді. Потім нарізаємо дрібними шматочками.

2. Банан та полуницю розминаємо виделкою в пюре.

3. З’єднуємо вівсяні пластівці, фрукти, горіхи та сухофрукти та перемішуємо до однорідної консистенції.

4. Викладаємо суміш шаром 1,5 см на деко, застелене пергаментним папером.

5. Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 ° С до рум’яної, хрусткої скоринки.

6. Гарячий корж нарізаємо на порційні батончики та охолоджуємо.

За матеріалами https://smachno.ua/

БРУСКЕТТА З ПОМІДОРАМИ ТА СИРОМ

Моцарелла70 г
Оливкова олія3 ст.л.
Французький багет1 шт
Зелений базилік3 гілочки
Помідори2 шт
Часник1 зубчик
Перецьза смаком
Сільза смаком
Плавлений сир1 шт
  1. Нарізаємо французький багет під великим кутом, щоб площа для начинки була більшою. Підсмажуємо його на розігрітій пательні й викладаємо на блюдо.
  2. Помідор обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Прибираємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Хліб натираємо зубчиком часнику і змащуємо оливковою олією.
  4. Зелене листя рвемо невеликими шматочками
  5. Перемішуємо базилік з нарізаним помідором, додаємо дрібно нарізану моцарелу і тертий плавлений сир. Заправляємо суміш оливковою олією і викладаємо на хліб.
  6. Готові брускетти прикрашаємо листям базиліка

За матеріалами https://smachno.ua/

БАНАНОВИЙ ХЛІБ З АРАХІСОВОЮ ПАСТОЮ

яйця2  
борошно100 г  
банани2
арахісова паста2 ст. л.
розпушувач1 ч. л.  
кориця1 ч. л.  
горіхи, насіння, кунжут тощоза смаком
  1. Розминаємо банани виделкою, додаємо яйця, ретельно змішуємо.
  2. Додаємо борошно, змішуємо. Також додаємо розпушувач, корицю, арахісову пасту й перемішуємо до однорідного стану.
  3. У форму насипаємо тісто, посипаємо насінням, горіхами тощо. Випікаємо хліб 50 хв (180 градусів).

За матеріалами @zhyto.shop

ГАРБУЗОВІ ВАФЛІ

молоко250 мл
борошно цільнозернове300 г
яйце куряче1 шт
гарбузове пюре130 г
цукор2 ст. л.
олія рослинна3 ст. л.
розпушувач тіста2 ч. л.
сіль2 г
кориця1/2 ч. л.
мускатний горіх2 г
  1. Змішайте яєчний жовток, олію, гарбузове пюре та цукор. Акуратно додайте молоко і перемішайте.
  2. В окремій мисці змішайте борошно, сіль, корицю і мускатний горіх.
  3. Яєчний білок збийте у щільну піну та змішайте всі інгредієнти разом. Ретельно перемішайте.
  4. Випікайте вафлі у розігрітій вафельниці. Дайте охолонути та подавайте до столу з медом або сиропом.

За матеріалами https://harchi.info/

БУТЕРБРОД З ІНДИЧКОЮ

Візьміть 2 шматочки цільнозернового хліба з висівками.
Покладіть зверху лист салату. Додайте нарізаний кільцями огірок, помідор або солодкий перець.
Покладіть зверху запечену в духовці індичку і шматочок сиру.
Накрийте бутерброд скибочкою хліба.

За матеріалами https://joy-pup.com/

Лаваш з куркою

тонкий лаваш1 шт
відварене або запечене куряче філе50 г
овочі50 г
йогурт20 г
спеціїза смаком
  1. Овочі та курку подрібнити соломкою.
  2. Лаваш розрізати на невеликі квадратики. Лаваш можна змастити соусом. Для цього до густого йогурту додати сіль, перець та улюблені спеції. Буде смачно із часником та зеленню.
  3. Всередину на квадратики покласти начинку та закрутити в акуратні трикутники. Щоб лаваш швидко не розмок, вже готові закуски треба підсушити на сухій сковороді або грилі. Так він стане хрустким та смачнішим.

За матріалами https://espreso.tv/